Herätys, blogiseni!

alarm clock black coffee book caffeine
Photo by Aphiwat chuangchoem on Pexels.com

Onpa hyvä, että kirjoitin keväiseen postaukseeni, ettei koskaan pidä sanoa ei koskaan, sillä täällähän minä jälleen olen kirjoittamassa ajatuksiani opettamisesta ja oppimisesta.

Mistä tällainen uudelleenherääminen? Toimin tämän syksyn yliopistonlehtorina ja osallistun myös ohjaamista käsittelevälle yliopistopedagogiikan kurssille, joten opetus ja oppiminen ovat tiiviisti osa jokapäiväistä elämääni. Ja eihän siinä kauaa mennyt, ennen kuin into kirjoittaa heräsi uudelleen.

Toimin graduseminaarin ohjaajana ensimmäistä kertaa työurallani ja ohjausta käsittelevä pedakurssi on tarpeen. Aloitimme kurssilla muutama viikko sitten ja jo nyt minusta tuntuu, että olen saanut uutta oppia ja uusia ideoita. Kurssilla pääpaino on omassa ohjausharjoittelussa ja muiden kurssilaisten ohjausharjoitteluiden havainnoinnissa. Ensimmäiset havainnoinnit, samoin kuin ohjausharjoittelut on jo suoritettuina.

Saimme tehtäväksi pitää reflektiopäiväkirjaa kurssin aikaisista huomioistamme ja ajatuksistamme. Muun muassa tähän aion käyttää blogiani. Kurssilla tehdään myös viikoittain kirjoitustehtäviä, ja tulen ainakin osan niistä julkaisemaan täällä, joko sellaisenaan tai editoituna.

Luvassa on siis entiseen tapaan omaa pohdintaa, reflektiota, ideoita ja innostusta. Tervetuloa takaisin lukemaan, tykkäämään ja keskustelemaan!